Frirullar

Poker har blivit allt mer vanligt bland folk och fler blir intresserade, även om det bara är på hobbynivå. Men som med allt annat så blir man inte proffs på en gång. Det krävs både tid och övning, och i de flesta fall även pengar. Om man vill få sig lite övning, vad har man då för alternativ? Är man helt ny till poker så kan man börja med att spela mot en dator, det kan hjälpa dig med att förstå grunderna. När man börjat förstå sig på grunderna så kan det vara dags att möta riktiga spelare, frirullar kan då vara ett av dina alternativ.

Gratisturneringar

Har man tröttnat på att spela mot en dator så erbjuder många spelsajter gratisturneringar där spelare kan delta utan insats, men då också utan vinst. Fördelen med gratisturneringar är att du får möta riktiga spelar utan att behöva oroa dig över att förlora något. Det kan vara bra om du är ute efter lite mer avslappnat spel bara för nöjets skull. Men för den som inte har så mycket erfarenhet av poker så är det ett utmärkt tillfälle att få lite känsla för hur riktiga turneringar mot andra människor fungerar. Det man måste ha i åtanke är att när folk spelar gratisturneringar så händer det att vissa spelar lite mer vågat än vad de har gjort om det faktiskt var pengar på spel, vilket inte alltid ger en korrekt bild av hur folk egentligen spelar.

Frirullar

Frirullar kallas även för freerolls, och är också en form av gratisturnering fast med ett pris. Frirullar arrangeras av spelsajten för att ge något roligt till sina spelare. Det är gratis att vara med och spelar mot riktiga människor. Oftast så arrangeras frirullar för nya medlemmar för att hålla en lite lägre nivå på spelet, men det arrangeras även frirullar för gamla medlemmar också. Här får man en lite mer korrekt bild av hur en turnering faktiskt fungerar eftersom folk spelar för att vinna. Priserna kan se lite olika ut, det kan vara allt från pengar till produkter eller inträde till en kommande turnering. Oftast handlar det om mindre summor, men det händer ibland att man har en större prispott och det brukar locka mer erfarna spelare. Detta är alltså ett utmärkt tillfälle att skaffa sig lite erfarenhet utan att behöva satsa några pengar.