Lajv – en fantasirik verklighet

Lajv är inte bara ett rollspel. Det är som teater fast på riktigt. Du går in i din roll med hjälp av din klädsel. Dina medspelare och miljön hjälper till att hålla det levande. Lajv är en livsstil, där man får chansen att gå ut ur sitt vanliga liv och gå in i en annan roll. Allt kan hända i lajv och det är det som är charmen med det. Du har ingen rekvisita och du improviserar utifrån den roll du spelar och dem du möter i spelet.

Det finns flera olika sorters lajv event och de kan variera i hur många som kan delta och vad det kan handla om. Det kan vara allt från att man spelar en karaktär i ett kontorslandskap, deltar i medeltida turneringar eller ett Star Trek-event. Det kan också vara en futuristisk värld byggt efter ett framtidsscenario eller ha skräcktema. Det finns verkligen något för alla smaker och kan vara precis vad som helst. Du hittar säkert ett lajv här som tilltalar just dig.

För att spela lajv kan det ibland krävas vissa scenkostymer eller smink. Det är för att allt ska kännas så äkta som möjligt. Efter en lajv börjar man ofta planera direkt för nästa lajv och vad man skulle kunna förbättra sin karaktär med. I en del lajv kan det finnas förutbestämda roller, vilket kan begränsa valmöjligheten. Å andra sidan kan du läsa på om rollerna. Det handlar om att hitta sin unika personlighet i en ny värld och tid. Lajv kräver planering och förberedelse och vi hoppas att sajten kan hjälpa dig en bit på väg.